Gemiddelde klantscore 8,6
Ruim 7 jaar ervaring
Praktijk in Oudorp (Alkmaar)
Zhong gecertificeerd

Cupping

Cupping is ook een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic bollen (cups). De cups worden met de open kant op de huid geplaatst. Door middel van een vacuümpomp, zuigen de cups zich vast op de huid. Onder de cups treedt daardoor een zeer sterke doorbloeding op. De cups kunnen alleen geplaatst worden, maar er kan ook mee gemasseerd worden.

Wat doet cupping?

Cupping heeft een enorme dieptewerking en zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en weefsels. Hierdoor kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven en afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor pijn verminderd of zelfs verdwijnt. Cupping werkt heel effectief op diverse klachten zoals pijn in spieren en gewrichten, onderrugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn, verklevingen, obstipatie en cellulites.

Na de behandeling zijn op de plekken waar de glazen cups vast zaten rode/diep paarse plekken te zien. Dit is normaal verschijnsel. De plekken verdwijnen van zelf na een paar dagen. De behandeling is niet pijnlijk, maar het kan wel onaangenaam aanvoelen door de samengetrokken huid.