Gemiddelde klantscore 8,6
Ruim 7 jaar ervaring
Praktijk in Alkmaar
Zhong gecertificeerd

Hooikoorts

Heeft u last van een tennisarm? Acupunctuur helpt pijn in uw elleboog te verlichten én te verhelpen.

Lees verder

Hooikoorts en symptomen

Hooikoorts is een reactie van het afweersysteem. Als je hooikoorts hebt reageert je afweersysteem ook op onschuldige stoffen zoals stuifmeel. Mensen met hooikoorts hebben last van diverse symptomen: rode gezwollen ogen, jeuk, een loopneus en niezen. Zij zien op tegen de lente en de naderende zomer.

Zoals met de meeste allergieën wordt ook hooikoorts doorgaans langzaam opgebouwd. Meestal manifesteert de allergie zich tussen de leeftijd van 8 tot 25 jaar. Na de eerste hooikoorts-klachten komt het meestal elk jaar terug.

De klachtenperiode loopt samen met de bloeiperiode van bomen en grassen; dit kan vanaf januari tot en met september zijn. De klachten zijn het hevigst wanneer de pollen-concentratie het hoogst is, meestal op warme en winderige dagen.

Hooikoorts medicijnen

Als je naar de huisarts gaat, zal deze je hooikoorts vaak met antihistamine en desensibilisatie behandelen. Hoewel de bijwerkingen van deze Westerse middelen minder zijn dan vroeger, willen veel patiënten deze medicijnen niet nemen over een langere periode. Gelukkig is er een alternatief.

Hooikoorts behandelen met acupunctuur

Acupunctuur is een goede behandelmethode bij hooikoorts. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat Acupunctuur en Chinese kruiden effectieve middelen zijn om hooikoorts te behandelen.

Het beste is het om in februari met de behandelingen te beginnen. Dus ruim voordat de hooikoorts zich aandient. Als de hooikoorts zich pas in juni manifesteert kan er ook later begonnen worden.

In de acute fase kan Wuxing de klachten sterk verlichten met een veilige therapie. Buiten het hooikoortsseizoen kunnen we ons richten op de oorzaak van het probleem en ervoor zorgen dat je in het volgende seizoen geen of in ieder geval veel minder last hebt van hooikoorts.

Behandelingen en vergoeding

De behandelingen kunnen mogelijk vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.