Gemiddelde klantscore 8,6
Ruim 7 jaar ervaring
Praktijk in Alkmaar
Zhong gecertificeerd

Stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken? Acupunctuur helpt met het verminderen van de ontwenningsverschijnselen.

Lees verder

Acupunctuur stoppen met roken

Een voornemen om te stoppen met roken kan ondersteund worden met acupunctuur. Natuurlijk moet je het zelf doen! Een sterke motivatie om er definitief mee te stoppen is erg belangrijk, en daarnaast kan acupunctuur je daarbij een steuntje in de rug bieden. De onderliggende onrust en de vervelende ontwenningsverschijnselen worden gereguleerd met acupunctuur.

Ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken

Wanneer je rookt, komt er nicotine in je bloed. Dit zorgt voor de aanmaak van extra endorfine (een morfine-achtige verslavende stof die het lichaam zelf produceert). Wanneer na enige tijd dit endorfine-gehalte weer daalt, wil je lichaam dit tekort aangevuld hebben en krijg je dus zin in de volgende sigaret. Op deze manier werkt roken verslavend.

Stoppen met roken geeft daarom ook vaak ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid of hoofdpijn. Tijdens deze ontwenningsverschijnselen ontbreekt de nicotine, en het lichaam maakt zelf nog niet voldoende endorfine aan om dit te compenseren. Endorfine heeft in het lichaam een pijnstillend effect en het gebrek eraan veroorzaakt lichamelijke symptomen als: misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, slaperigheid, geïrriteerdheid en concentratiestoornissen.

Vooral de eerste 3 weken zijn voor veel mensen erg lastig. Dit komt door de lichamelijke verslaving aan nicotine en daarnaast de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen maken het erg zwaar om het vol te houden.

Met dank aan Wuxing Acupunctuur is het gelukt om na 35 jaar te stoppen met roken. Ik ben zeer tevreden over de behandeling.

Anoniem

Stoppen met roken en acupunctuur

De reden dat acupunctuur helpt bij het stoppen met roken is vrij simpel. Je zult minder behoefte hebben aan nicotine. Daarnaast krijg je een goed inzicht in wat nodig is om de hele verslaving weerstand te bieden. Je bent immers niet alleen lichamelijk verslaafd aan de nicotine, maar je bent ook geestelijk verslaafd geraakt. Zelfs het aansteken van een sigaret of iets stoms als het openmaken van een nieuw pakje zal je uiteindelijk gaan missen. Acupunctuur helpt ook om deze mentale verslaving te bestrijden door middel van handige tips. Zowel de lichamelijke als de mentale verslaving wordt aangepakt bij acupunctuur.

Voordelen van het stoppen met roken

Stoppen met roken loont, op alle leeftijden. Ex-rokers die vóór 35-jarige leeftijd stoppen, hebben een vergelijkbare levensverwachting als nooit-rokers. Van rokers die rond hun 50ste stoppen, halveert het sterfterisico.

Helpt acupunctuur bij stoppen met roken?

Gebaseerd op talloze voorbeelden van over de hele wereld, zien we in 70 tot 90% van alle gevallen een goed resultaat. Hoe er wel rekening mee dat er geen eenduidige manier van behandelen toegepast kan worden. Dit is mede afhankelijk van het aantal gerookte sigaretten per dag en de gerookte tijdsperiode, welke per persoon natuurlijk verschilt. Deze 2 laatste factoren hebben een grote invloed op de behandeling. Wel kan je stellen dat hoe korter en minder sigaretten men per dag rookt, in combinatie met hoe de persoon zelf bereid is te willen stoppen, des te beter het resultaat.

Rook je al lang of is er een hele sterkte behoefte om te roken, in combinatie met een passieve houding tegenover het stoppen, dan is het resultaat ook beduidend minder.

Behandelingen en vergoeding

De behandelingen kunnen mogelijk vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.